Szűrés

Grammsúly
Zsugorodás
Színtartás

MÁRKÁS TERMÉKEINK

Spanyol lakástextilek, Loneta--------------------------------------

Disney textiláruk--------------------------------------

Gardenia függönyök

Szállítási módok

DPD futárszolgálatDPD csomagpont
MPL szállításTextilPont postapartner

Ingyenes szállítás

30.000 Ft vásárlási értéktől belföldön ingyenes, DPD szállítást választhat!

Garanciáink:

Árgarancia

Garancia

14 napos pénzvisszafizetéi garancia

Vitarendezés

Összehasonlítás

Elektronikus fizetés

WEBÁRUHÁZ >FÜGGÖNY, SÖTÉTÍTŐ

Függöny, sötétítő függöny anyagok, kész függönyök, függönygarnitúrák, vitrázs függönyök, konyhai függönyök, függöny ráncolók

Ön tudta?

Webáruházunkban többszázféle, különböző színű és mintájú függöny anyagot, virtázsfüggönyt és készfüggönyt kínálunk. Nem meglepő, ha ugyanazt a termékeket nálunk jóval olcsóbban rendelheti meg, mivel kedvezők az áraink, számos akciónk van, illetve nem számolunk fel vágási díjat, ezenkivül 2% értékben még hűségpontokat is írunk jóvá.
Számoljon velünk, megéri!
 

Minőségi fényáteresztő függöny és sötétítő függöny anyagainkat, blackout és dimout anyagainkat kizárólag a legmegbízhatóbb, tapasztalt beszállítóktól szerezzük be.

Vásároljon olcsó áron a legújabb trendek szerint gyártott, minden elvárásnak megfelelő, változatos, sokszínű függöny anyag és kész függöny készletünkből! Akciós fényáteresztő voile függöny anyagaink már 960 Ft/méter ártól elérhetők!
A fényáteresztő függönyök:


Ezek a függönyök részben vagy teljesen átengedik a fényt, a belátást megakadályozzák és dekorálják a helyiséget. A fényáteresztő függönyök méretei általánosságban 160 cm, 180 cm, 220 cm, 260 cm, 280 cm, 290 cm és 300 cm magasak.  

Organza fényáteresztő függönyök

Az egyik legnépszerűbb, leggyakrabban használt alapanyag. Manapság szintetikus rostszálakból, például poliészterből vagy nylonból szövik, azonban a prémium kategóriás anyagok még ma is selyemből készülnek. Fényáteresztő képessége egész sötét színek esetében is érvényesül. Áttetsző, vékony, könnyű és fényes anyag, mely kicsit merev, de tartós. Merevsége a szorosan sodrott fonalaknak köszönhető. Az organzák többségét két különböző színű fonalból szövik, az így kapott egyedi színjátszós hatás teszi megjelenését különlegessé. Mintázatát tekintve igen széles skálából válogathatunk. Könnyen gyűrődik, azonban formatartó, tisztítás, tárolás után vasalást igényel. Tapintása lágy, könnyen konfekcionálható, sokoldalúan használható függöny anyag.  Anyaga: 100% Poliészter. Változatai: matt, tükör, magas fényű, hímzett, színátmenetes, nyírt, maratott, applikált organzák.
Kézzel, vagy kímélő programmal mosható, maximum 30 fokon, lehet alacsony hőfokon vasalni, de kezelése elővigyázatosságot igényel. Kiterítve vagy lógatva érdemes szárítani. Fényáteresztőként alkalmazva javasoljuk, ajánljuk a kétszeres vagy az annál dúsabb ráncolást.

Félorganza fényáteresztő függönyök

Az egyik legújabb függönytípus, mely ötvözi az organza és a voile tulajdonságait. Lágy esésű textília, mely puhább, mint az organza, azonban a voile anyagokkal ellentétben tompa fénye van. Hasonló eljárással készül, mint az alap organzák, annyi különbséggel, hogy az egyik szálirány voile, a másik orgaznza alapnyagot tartalmaz. Így ötvözi a voile lágy esését és az organza magas fényét.

Francia organza fényáteresztő függönyök

Készítését és tulajdonságait tekintve megegyezik az alap organzával, viszont egyedi anyagösszetételének köszönhetően kevesebb törődést, vasalást igényel, finomabb, árfekvése rendszerint magasabb. 

Maratott organza fényáteresztő függönyök

Az alapanyaguk ugyanaz, organza vagy félorganza, csupán a minta rögzítése történik másként, egy különleges eljárással. Ezáltal ez a legdrágább változata az organza függönyöknek. Az így kapott mintás anyag nem kopik, nem fakul, azonban az árfekvése magasabb.   

Voile (ejtsd:voál) fényáteresztő függönyök 

A szőtt fényáteresztő függönyök első nagy áttörést reprezentáló anyaga. A kifejezés francia nyelven fátyolt jelent. Anyaga természetességet tükröz, lágyan omló textília. Sikerét az olcsó előállíthatóság melletti jó minőségnek köszönheti. Finom, áttetsző, lágy anyaga jól átengedi a fényt, viszont a külső belátást kitűnően meggátolja. Alapanyaga leggyakrabban poliészter. Az organzához képest kevésbé fényáteresztő, sűrűbb szövésű, matt fényű fényáteresztő függöny alapanyag. Tapintását tekintve testesebb, teltebb szerkezetű kelme. Jól és könnyen konfekcionálható, strapabíró, ezért közkedvelt. Egyszerű textil, kevésbé fényáteresztő, mint az organza: annál sűrűbb szövésű, és matt fényű. Könnyen kezelhető, kevésbé gyűrődik, azonban vasalást igényel. Függönyvarrásnál ajánljuk a 2x-es és 2,5x-es ráncolást. Tisztítás, tárolás után vasalást igényel. Mosása 30 fokon ajánlatott, lehet közepes hőfokon vasalni. Anyaga: 100% Poliészter Változatai: jacquard szövött, nyomott, hímzett, applikált, égetett, nyírt, matt, tükör, magas fényű, színátmenetes, maratott.   

Sable (ejtsd: szablé) fényáteresztő függönyök 

A szövött fényáteresztő függönyök közül a legvastagabb, legsűrűbb szövésű – sűrűbb, mint a voile – ám, a legjobban kezelhető anyag. Jól konfekcionálható, és engedi az elképzelt formák tartós megjelenítését. A természetes hatású, natúr függönyök kedvelt alapanyaga, amelyet a változatos, strukturált fonalak alkalmazásával díszítenek. A fényt így kevésbé engedi be, nehezen gyűrődik. Kinézetben a voile-hoz hasonló, de kevésbé fátyolszerű, változó vastagságú szálakból szőtt, durvább tapintású anyag. A voile-nál nehezebben gyűrődik. Mosása 30 fokon ajánlatott, lehet közepes hőfokon vasalni. Függönyvarrásnál ajánljuk a 2x-es és 2,5x-es ráncolást. Anyaga: 100% poliészter.


Jacquard (ejtsd: zsakard) fényáteresztő függönyök

Hagyományosan csipke függönynek is nevezik ezt a függönyanyagot. Mintázata a kézzel horgolt függönyökre hasonlít. Korunk választékában több száz mintával és szövéssel találkozhatunk. Elnevezése Joseph Marie Jacquard által feltalált szövőgépre utal. A jaquard minta jellemzője a nagy méret és a bonyolultság.
Jacquard minták készülhetnek szövő-, kötő- vagy más kelmeképző gépeken egyaránt. A csipkefüggöny felhasználási területét nagyban meghatározza mintáinak kötöttsége és hangulatvilága. A hagyományos stílustól eltérően ma már a jacquard szövetek is megtalálhatóak modern mintákban és anyagokban. A könnyű kezelhetőség is hatalmas előnyt jelent a Jacquardnak, mivel nem igényel vasalást. Mosás után vizesen felakasztva kisimulnak a gyűrődések.
Általában fehér, vagy tört fehér színűek, de vannak színezett mintával (fújt) készült fajtái is. A szövet finom és aprólékos mintázata a különböző kötési- és mintázási lehetőségek variálásából adódik. Függönyvarrásnál ajánljuk a kétszeres ráncolást. Manapság többnyire poliészterből készül.

Tüll fényáteresztő függönyök

A sima tüll anyagot eleinte öltözködési textilként használják. A lakberendezésben alapfüggönyként, majd a gépi csipke függönyök alapjaként is találkozhatunk vele. Ebben a változatban lágyabb esésű, keményítetlen textilként készítik ki. Könnyen kezelhető, igen dekoratív függönyanyag. 
  
Batiszt fényáteresztő függönyök 

Eredetileg csak lenből, később pamutból, kevert lenből, gyapjúból vagy pamut-poliészterből készített finom, igen vékony vászonkötésű a muszlinnál kevésbé áttetsző szövet. Eredeti színe a fehérített, manapság pasztellszínekre festett vagy apró mintás lehet. Kedvelt, jól mosható anyag. Varrott csipkék alapanyagaként is használják. Létezik az igényesebb hímzett, bordűrrel díszített változata is. Kevésbé áttetsző kelme. Nyersen, fehérítve és egyszínűen színezve, tarkán szőve könnyű függöny anyag, pamutból és poliészterből készült változataival találkozhatunk. Jellemzően a vidékies (country), népies stílus lakástextilje.

Nappali függöny, hálószoba függöny, gyerekszoba függöny, konyhai függöny, iskolai függöny, óvodai függöny, hotel függöny, éttermi függöny, irodai függöny.

 

TextilPont Függöny Webáruház - pont, ami kell.
Webáruház készítés