Szűrés

Grammsúly
Zsugorodás
Színtartás

MÁRKÁS TERMÉKEINK

Spanyol lakástextilek, Loneta--------------------------------------

Disney textiláruk--------------------------------------

Gardenia függönyök

Szállítási módok

DPD futárszolgálatDPD csomagpont
MPL szállításTextilPont postapartner

Ingyenes szállítás

30.000 Ft vásárlási értéktől belföldön ingyenes, DPD szállítást választhat!

Garanciáink:

Árgarancia

Garancia

14 napos pénzvisszafizetéi garancia

Vitarendezés

Összehasonlítás

Elektronikus fizetés

WEBÁRUHÁZ >VÁSZON MÉTERÁRU

VÁSZON MÉTERÁRU

Pamutvászon:

A pamut ma is az egyik legfontosabb textilnyersanyag, amit elsősorban kiváló tulajdonságainak köszönhet. A pamutszál anyagának mintegy 96%-a cellulóz. 120 °C-ig bírja a hőt, ekkor sárgulni kezd. 150 °C-on meggyullad, és élénk lánggal, jellegzetes szagot árasztva ég. A savak oldják, a lúgoktól megduzzad és csavarulatai kisimulnak, így fényesebbé válik (ezen alapul egy nemesítő eljárása, az ún. mercerezés). A szerves oldószerek nem károsítják. Igen sok vizet (száraz súlyának kb. 25%-át) tud megkötni, ezért nehezen szárad. Nedvesen megduzzad, szálai rövidülnek – mosáskor ezét zsugorodnak, „mennek össze” a pamutáruk. Terhelés alatt megnyúlik, a szakadásig ez a nyúlás 6–10%-ot érhet el. A napfény sárgítja. Jó elektromos szigetelő, de elektrosztatikus feltöltődésre nem hajlamos. Kiválóan színezhető és fehéríthető. Lakástextíliának, bútorhuzatnak, függönynek, dekorációs anyagnak, falvédőnek és szövéstől függően ruházati célra használható.

Pamut-poliészter (kevertszálas) vászon:

Jó elektromos- és hőszigetelő képességekkel rendelkező, hőre lágyuló műanyagok molekulái rendkívül hosszú (akár több ezer atomból álló) ún. polimerláncot alkotnak, melyek egymásba gabalyodva adják az anyag szerkezetét. Bizonyos típusait szálas anyagként felhasználják a textiliparban textilek, függönyanyagok, fonalak, kötelek, gyártására. Gyakoriak a pamut-poliészter alapú ún. kevertszálas textíliák.

Lakástextil, loneta vászon:

A pamutvásznaknál és a pamut-poliészter vásznaknál erősebb és vastagabb textíliák. Általában 50-50 % arányban tartalmaznak pamutot és műszálat. A loneta termékek spanyol gyártóktól származnak. Felhasználhatóságuk: dekorfüggönyök, bútorhuzatok, párnahuzatok, ágytakarók, asztalterítők, falvédők, táskák, nesszeszerek és tárcák készítésére.

UV álló vászon:

Kültéri impregnált vásznak, illetve teflonos, strapabíró vásznak, napernyővásznak amelyek a szélsőséges időjárásnak és az erős ultraviola napsugárzásnak is ellenállnak. Anyaguk Dralon (akrilszál) vagy 100% poliészter.

Viaszos vászon:

A hagyományos technológiával készült, mártott viaszosvászon manapság már nem fellelhető termék. A lemosható asztalterítő napjainkban túlnyomórészt a következő módon készül: Nemszövött textíliából készült alapanyagot laminálnak PVC fóliával, így egy vízhatlan bevonatú terítőanyagot kapunk. Óvodáknak, iskoláknak, háztartásoknak kültéri használatra is ajánlható. Mintás és egyszínű változatban egyaránt gyártják.

Zsákvászon:

A zsákszövet, jutaszövet természetes anyag. A jutát vagy Calcutta-kendert sokféle árucikk készítéséhez használják. A juta legnagyobb felhasználási területe a zsákvászon készítés. A jutazsákokat gabona, zöldség, gyümölcs, liszt, cukor, állati takarmányok és más mezőgazdasági termékek szállítására és tárolására használják. Kertészetben a facsemeték gyökereinek védelmét, illetve rézsűk, lejtős talajfelületek megkötését segíti elő. Újabban dekorációs célra is egyre gyakrabban alkalmazzák, ezen kívül ajándéktasakok, táskák, vagy pl. mikuláscsomagok is készülhetnek belőle. A jutarostokból zsinórokat és durva köteleket egyaránt készítenek. A legritkább szövésűeket a szobrászatban is előszeretettel használják.Webáruház készítés